Træt af de nysgerrige blikke ind ad vinduet? Skærm af med vinduesfolie.

Annonce

Træt af de nysgerrige blikke ind ad vinduet? Skærm af med vinduesfolie.

Der kan være fordele ved at bo helt nede ved jorden, men der kan også opleves ulemper ved det. Ligesom det er med alle andre ting, så kan man forsøge at eliminere de ulemper man har ved forskellige situationer, således at det hele bliver lidt mere fordelagtigt.

Få det bedste ud af at bo helt nede ved jorden

Det er meget forskelligt fra person til person, om man ser det som en fordel at bo helt nede ved jorden eller om man synes at den bedste placering er en penthouselejlighed på 10. etage. Oftest ser man at børnefamilier og ældre helst foretrækker at bo så tæt på jorden som muligt, men i de tæt bebyggede områder, kan det hurtigt opleves at der er direkte kig ind i stuerne til de nederste lejligheder, hvilket selvfølgelig er en ulempe.

At rende rundt i sit eget hjem og føle sig beskuet 24/7 er ikke en rar følelse. I hjemmet skal man kunne slappe af, men hvis du har store vinduespartier direkte ud til hvor naboer og andre personer går forbi, så er der ikke meget afslapning at hente der. Med vinduesfolie i indretningen kan du eliminere denne problematik og sikre dig at du kan være helt afslappet søndag morgen i dit eget hjem, selvom at du måske ligner noget som katten har slæbt ind.

Frosted folie på vinduerne kan sikre dig mod vindueskiggere

Der findes mange forskellige former for folie. Frosted folie er nok den type folie, der ses anvendt mest i de større lejlighedsområder, hvor lejlighedsbygningerne ligger overfor og ved siden af hinanden. Frosted folie har den effekt, at du stadig kan få dagslys ind i dit hjem, men uden at skulle bekymre dig om at dem på den anden side kan se ind til dig.

Man ser ofte at de personer der ikke har skænket vindueskiggere en tanke før indflytning, pludselig får travlt med at hænge noget op foran vinduerne, så man kan slappe lidt af igen. Nogle finder det første store lagen eller sengetæppe frem fra flyttekasserne og hænger op, hvorefter der kan gå lang tid før at der findes en bedre løsning.

Undgå at lukke det naturlige lys ude med store gardiner fra loft til gulv

Andre personer har måske allerede haft idéen om at der skal skærmes af og har i en vis grad været på forkant ved at investere i gardiner der går fra loftet til gulvet ved de store vinduespartier. Det er dog ikke den mest optimale løsning, hvis man samtidig gerne vil have dagens naturlige lys ind i hjemmet og kan derfor hurtigt blive en trist del i indretningen.

Den bedste løsning er nok at få vinduesfolie på vinduerne med det samme, så man både får det naturlige lys ind i hjemmet samtidig med at man kan gå frit rundt uden at være til offentligt skue. Der er dog også de fordele med vinduesfolie, at de for det første er langt billigere end gulv-til-loft-gardiner men du kan også få frosted folie med forskellige motiver, som oveni den praktiske effekt vil kunne være med til at sætte et personligt præg i din indretning derhjemme.