psykoterapeut i København K

Dette skal du overveje, før du anskaffer dig en kat

Annonce

Overvejer du at købe en kat? Så stort tillykke! En kat er et fantastisk dyr, som kan give dig og resten af familien – store og små – masser af glæde og uforglemmelige øjeblikke. Men når det er sagt, så er en kat altså et dyr, og ikke blot en genstand, du kan købe uden videre. Derfor er der også nogle ting, du bør overveje, inden du køber en kat. Vi har samlet de vigtigste ting her – læs med og bliv klogere på, hvordan du bærer dig rigtigt ad med at købe kat!

Hvilken race skal det være?

En af de første ting, du bør overveje, er hvilken katterace, du ønsker dig. En kat er nemlig ikke bare en kat! Tag bage den enorme Maine Coon kat, som er på størrelse med en lille hund – den kræver altså lidt mere arbejde end en katterace i almindelig størrelse.

Der findes et hav af forskellige katteracer, og i stedet for at forklare om dem alle her, anbefales det i stedet, at du læser mere om de forskellige katteracer på Kattesiden, hvor du kan læse om alle de populære racer, og om hvilke fordele og ulemper der er ved dem.

Stamtavle eller baggårdskat?

En anden ting, du bør overveje, inden du anskaffer dig en kat er, om du vil have en ”fin” kat, der er ren i raceafstamning, og måske ovenikøbet har en stamtavle, eller om du har det fint med en kat, der ”bare” er en helt almindelig huskat. Begge dele er fint, men du skal være opmærksom på, at racekatte kan koste mange penge, hvorimod almindelige huskatte af og til foræres gratis væk. Valget har selvfølgelig ikke kun med økonomi at gøre, men det understreger blot hvor stor forskellen kan være på forskellige katte.

Er du klar til at få en kat?

Det allervigtigste, du imidlertid skal finde ud af, er, om du overhovedet er klar til at få en kat. En kat er et levende væsen, der kræver føde, ly og omsorg, og er du ikke parat til at investere tid og penge i katten, er det bedre at lade være med at anskaffe dig en. Selv hvis du får katten foræret gratis, er der stadig løbende omkostninger til kattemad, kattegrus osv.

Sørg derfor for, at du har mærket ordentligt efter med dig selv, inden du anskaffer dig en kat – det er både katten og du bedst tjent med!