Køb en kanin på dyreportalen.dk

Kan man have kanin som kæledyr? Ja, køb dit nye kæledyr på dyreportal.dk

Annonce

Der er mange præferencer når det kommer til kæledyr. Nogle mennesker er hundemennesker, andre elsker katte, nogle er helt pjattede med krybdyr og så er der andre der er mere til fugle eller kaniner. Har du altid haft en forkærlighed for lige præcis kaniner og måske tænker om man kan have en kanin som kæledyr, så er svaret selvfølgelig ’ja’. Du kan sagtens få en kanin som kæledyr, men inden du måske bare går ud og køber en, så bør du vide noget om, hvordan man passer den.

Når man har et kæledyr, så er det klart, at man lige pludselig får et stort ansvar at se til. Et kæledyr kræver nemlig ikke bare din tid, men koster også noget. Derudover skal du sørge for, at dit køledyr for noget at spise og masser af kærlighed selvfølgelig alt efter hvilket kæledyr det handler om.

Hvad skal du bruge til din kanin?

Er det første gang at du skal have en kanin, så bør du kende til hvad der kræves i forhold til bur og lignende. En kanin kan f.eks. både rende frit i hjemmet, dog er det vigtigt at hjemmet er sikkert nok for den, så den trygt kan løbe rundt. Mange mennesker har også udekaniner, hvor dyrene så bor i bure udendørs. Der er nogle generelle anbefalinger i forhold til burets størrelse og bygning, hvilket du bør læse op på inden du får udekaniner. Hvad enten din kanin skal være inde eller ude, bør den have et bur, som den kan lave huler i eller lege i. Husk at det er vigtigt at kaninen har nok med plads, ellers skal du ikke anskaffe en.

Husk det rigtige foder

Du skal selvfølgelig også stå for foderansvaret til din kanin. Det er derfor vigtigt at du køber det rette foder til den, som altså har de rette vitaminer, samt mineraler. Udover det rette foder skal kaniner også have adgang til halm eller hø, samt vand.

Værd at vide om kaniner

Helt generelt omkring kæledyr, så er det vigtigt at vide noget om deres levealder. Mange mennesker vælger desværre at anskaffe dyr som de hurtigt skiller sig af med af den ene eller anden årsag. Men det er enormt ærgerligt og synd for de stakkels dyr og mange af dem har en lang levealder. Måske vidste du ikke allerede, at en kanin faktisk har en gennemsnitsalder på 9 år. Det er altså et dyr, man skal have i mange år frem.