Få et smukkere tag med en algebehandling

En af de ting der virkelig trækker ned på husets udseende og værdi er et dårligt tag. Her kan en algebehandling virkelig hjælpe dig på vej, og give det et meget flottere tag. Det er en generel misforståelse, at en algebehandling er en dyr affære. Virkeligheden er faktisk ofte det omvendte. Et helt almindelig parcelhus på omkring 160 m2 koster imellem 1000 - 1200 kr at få algebehandlet.

Beregning af prisen på en algebehandling

De fleste algebehandlingsvirksomheder tilbyder forskellige pakker. Pakkerne tager udgangspunkt i tagets størrelse i m2. Du kan selv beregne din tagflade ved at bruge denne formel:

Husets grundplan i m2 x taghældningen.

Her er et eksempel på beregningen af tagfladen. I eksemplet tager vi udgangspunkt i et almindelig parcelhus på 160m2 som har en taghælding på 30 grader. Regnestykket vil derfor se således ud:

160m2 x 1,30 = 208 m2

Når du har hele arealet på din tagflade kan du finde prisen på en algebehandling, ved at besøge leverandørens hjemmeside. I vores tilfælde kigger vi på virksomheden Alge-Fri Danmark. På deres siden under menupunktet algebehandling, kan du finde deres prisliste. Alge-fri har lavet det således, at du kan vælge imellem forskellige pakker. Prisen på pakkerne tager netop udgangspunkt i det samlede tagareal.

De forskellige algebehandlingspakker

Pakkerne hos Alge-Fri Danmark er delt op således:

Platinpakke optil 500m2: 1600 kr

Guldpakke optil 400m2: 1225 kr

Sølvpakke optil 300m2: 925 kr

Bronzepakke optil 100m2: 725 kr

I vores udregning fandt vi frem til at tagfladen var 208 m2. Prisen på en algebehandling for vores eksempel bliver derfor 925kr

 

Hvad skal du være opmærksom på?

Uanset hvilken virksomhed du vælger til at varetage behandlingen af dit tag, er det altid en god ide at tjekke deres betingelser og gebyrer. Nogle virksomheder tager f.eks et miljøgebyr, et kørselstillæg eller et ekstra gebyr for opsamling af spildevandet i forbindelse med rensningen. Hvis du er i tvivl om hvilke gebyrer du kan risikere, at blive opkrævet kan du altid bede virksomheden om at få et tilbud hvor alle gebyrer er udspecificeret.