spaophold på Sjælland

Afhold fastelavn for de helt mindste

Annonce

Afhold fastelavn for de helt mindste

Fastelavn er en højtid baseret på en gammel historie og specifikke traditioner. Det er en højtid med rødder i middelalderen, men selvom det før i tiden udelukkende var en fest for voksne, bliver fastelavn i dag anskuet som børnenes fest. Børn i alle aldre fejrer fastelavn med blandt andet kostumer, fest, fastelavnsboller og ved at slå katten af tønden. Både i børnehaver og daginstitutioner samt på skoler bliver fastelavn fejret for fuld skrue.

Står du også med ønsket om at kunne holde en fastelavnsfest for de allermindste, om end det er privat eller ej, kan det være tid til at slå til nu. Med en fastelavnstønde i pap kan du være med til at arrangere en fest i trygge rammer uden at skulle gå på kompromis med hverken sikkerhed eller sjov. Ønsker du gode råd til, hvordan du kan holde en god og sikker fastelavn for de helt små, bør du læse med videre. Her er samlet en kort guide til en fastelavnsfest i trygge rammer. 

Sådan holder du en tryg fest

Leder du efter gode alternativer til fastelavnsfestens traditioner for de store børn? Ofte kan disse traditioner virker overvældende og måske endda farlige for de mindre børn. Heldigvis kan du sagtens finde en god løsning på netop dette problem, uden at det behøver at gå ud over festen. Du kan eksempelvis vælge at udskifte en fastelavnstønde af træ med en af pap. Dette er en god ide, hvis festen skal holdes for små børn. Det vil desuden også være et mere klimavenligt valg samt en billigere alternativ. Derudover vil det også være en god ide at opstille en kø med godt mellemrum og naturligvis under opsyn af voksne, hvis du ønsker at lade de små slå katten af tønden. Dette er blot få ting du alene kan gøre, for at sætte trygge rammer til festen.